Telecí maso na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí ořech
  • 200 g Slanina vepřová
  • 100 g Hovězí uzený jazyk
  • 30 g Okurky nakládané
  • 40 g Mrkev kořen
  • 40 g Petržel kořen
  • 40 g Celer bulvový
  • 60 g Cibule
  • 3 g Pepř černý celý
  • 3 g Nové koření celé
  • 20 g Jíška hotová světlá
  • 8 g Sůl
  • 400 g Brambory vařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Víno bílé
  • 0.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1636 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 188.5 mg
  • Draslík 1140.5 mg
  • Vláknina 6993.5 mg
  • Vitamín A 6993.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kyselé okurky, uzený jazyk, vepřovou slaninu nakrájíme na menší hranolky a maso vcelku jimi prošpikujeme ze všech stran. Zbylý jazyk a slaninu pokrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme slaninu s jazykem, osmahneme, přisypeme zeleninu s cibulí, okořeníme celým pepřem, novým kořením, osolíme a chvíli podusíme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, přiložíme prošpikované maso, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby. Pečeme při střední teplotě doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, vypečenou šťávu zahustíme jíškou, podlijeme vínem a krátce povaříme.

  • 3

    Maso rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vinnou omáčkou.

Komentáře k receptu