Opékaná treska s čatní z manga
Suroviny
- 500 g Treska aljašská
- 125 ml Víno rýžové čínské
- 125 ml Citronová šťáva
- 500 ml Masový vývar
- 1 kávová lžička Gari
- 1 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Chutney mangové
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 627 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 46.3 mg
- Draslík 623.6 mg
- Vláknina 295 mg
- Vitamín A 295 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce připravíme marinádu. Promícháme saké, citronovou šťávu, polovinu polévkové lžíce cukru, 2 polévkové lžíce mangového čatní, kávovou lžičku gari, špetku soli. Do vzniklé směsi vložíme opláchnutou a na kostky o hraně asi 1 centimetr nakrájenou rybu. Marinujeme 15 minut.
-
2
Připravíme wok, v němž rozehřejeme olej. Vyjmeme rybu z marinády osušíme a opečeme na rozpáleném oleji.
-
3
Do marinády, která v misce zbyla, přilijeme masový vývar a promícháme. Vzniklým roztokem zalijeme rybu a počkáme, až omáčka začne vřít. Nakonec směs zahustíme škrobem.