Opékaná treska s čatní z manga

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Treska aljašská
  • 125 ml Víno rýžové čínské
  • 125 ml Citronová šťáva
  • 500 ml Masový vývar
  • 1 kávová lžička Gari
  • 1 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Chutney mangové
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 623.6 mg
  • Vláknina 295 mg
  • Vitamín A 295 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce připravíme marinádu. Promícháme saké, citronovou šťávu, polovinu polévkové lžíce cukru, 2 polévkové lžíce mangového čatní, kávovou lžičku gari, špetku soli. Do vzniklé směsi vložíme opláchnutou a na kostky o hraně asi 1 centimetr nakrájenou rybu. Marinujeme 15 minut.

  • 2

    Připravíme wok, v němž rozehřejeme olej. Vyjmeme rybu z marinády osušíme a opečeme na rozpáleném oleji.

  • 3

    Do marinády, která v misce zbyla, přilijeme masový vývar a promícháme. Vzniklým roztokem zalijeme rybu a počkáme, až omáčka začne vřít. Nakonec směs zahustíme škrobem.

Komentáře k receptu