Ze tří druhů sýrů fondue
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 879 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1361 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 298 mg
- Vláknina 5685 mg
- Vitamín A 5685 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší nádobu vymažeme rozetřeným česnekem. Do misky nalijeme víno, přikryjeme a v mikrovlnné troubě hřejeme na nejvyšší výkon 4 minuty, aby bylo víno horké. Přidáváme postupně nastrouhaný čedar a gruyére, zamícháme a přidáme nastrouhanou mozzarellu a mícháme, dokud se všechny sýry nerozpustí.
-
2
Solamyl smícháme s trochou vody na pastu a vmícháme do sýrového krému. Osolíme, opepříme. Přikryjeme a v mikrovlnné troubě ohříváme 6 minut. Občas zamícháme, aby byla omáčka hladká.
-
3
Chléb nakrájíme na kostky a při podávání udržujeme fondue teplé. Namáčíme v sýrové omáčce.