Tagliarini s gorgonzolou
Suroviny
- 225 g Sýr Gorgonzola
- 400 g Těstoviny tagliarini
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 špetka Šalvěj čerstvá
- 4 l Voda pitná
- 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 0.3 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1089 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 109.5 mg
- Draslík 10.1 mg
- Vláknina 12308 mg
- Vitamín A 12308 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo necháme rozpustit ve woku, přidáme 175g rozdrobeného sýra a rozpustíme. Přidáme víno, smetanu a solamyl a šleháme, až se vše spojí. Vmícháme nasekanou šalvěj, sůl, pepř. Přivedeme k varu a stále mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Odstavíme ze sporáku.
-
2
Lehce osolenou vodu přivedeme v hrnci k varu, přidáme tagliarini a lžíci oleje, vaříme 10 minut, poté těstoviny necháme okapat a promícháme se zbylým olivovým olejem. Dáme do servírovací mísy a udržujeme teplé.
-
3
Ohřejeme omáčku, přelijeme jí těstoviny, zasypeme zbývajícím sýrem a podáváme.