Carpaccio z hub
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 3 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 5.7 mg
- Draslík 536.7 mg
- Vláknina 9882.9 mg
- Vitamín A 9882.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pokrm se nejlépe hodí hříbky nebo muchomůrky císařské (na Moravě se jim říká císařský hřib) o velikosti do 5 cm, které použijeme celé, použijeme-li žampiony, odstraníme z nich nožičky a zpracujeme pouze kloboučky. Houby nakrájíme na tenoučké plátky, nejvhodnější je k tomu použít "mandlolínu", pokud nemáme, tak škrabku na zeleninu.
-
2
Plátky hub rozdělíme na talíře a ihned je pokapeme šťávou z jednoho citronu, aby houby neztratily bílou barvu.
-
3
Olej a citronovou šťávu z druhého citronu rozšleháme s petrželkou, zálivku osolíme a opepříme. Potom jí polijeme houby na jednotlivých talířích, okraje talířů dokola ozdobíme kapkami balzamikového octa a houby na povrchu hoblinami parmezánu. Připravenou pochoutku podáváme ihned.