Carpaccio z hub

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Houby čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 5.7 mg
  • Draslík 536.7 mg
  • Vláknina 9882.9 mg
  • Vitamín A 9882.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pokrm se nejlépe hodí hříbky nebo muchomůrky císařské (na Moravě se jim říká císařský hřib) o velikosti do 5 cm, které použijeme celé, použijeme-li žampiony, odstraníme z nich nožičky a zpracujeme pouze kloboučky. Houby nakrájíme na tenoučké plátky, nejvhodnější je k tomu použít "mandlolínu", pokud nemáme, tak škrabku na zeleninu.

  • 2

    Plátky hub rozdělíme na talíře a ihned je pokapeme šťávou z jednoho citronu, aby houby neztratily bílou barvu.

  • 3

    Olej a citronovou šťávu z druhého citronu rozšleháme s petrželkou, zálivku osolíme a opepříme. Potom jí polijeme houby na jednotlivých talířích, okraje talířů dokola ozdobíme kapkami balzamikového octa a houby na povrchu hoblinami parmezánu. Připravenou pochoutku podáváme ihned.

Komentáře k receptu