Steak T-bone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 39 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 107.9 mg
- Draslík 512.2 mg
- Vláknina 386 mg
- Vitamín A 386 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Steaky před kuchyňskou úpravou mají mít pokojovou teplotu. Sůl, prolisovaný česnek, pepř a olej smícháme dohromady a potřeme steaky z obou stran a necháme asi 10 minut odležet při pokojové teplotě. Smícháme všechny suroviny pro česnekové máslo.
-
2
Zapneme si gril a steaky grilujeme tak dlouho jak kdo si přeje.
-
3
Doba grilování nepropečený 5 - 6 minut, středně propečený 7 - 10 minut, propečený 10 - 14 minut. Při grilování obracíme steaky.
-
4
Steaky ozdobíme kopečkem česnekového másla a na předehřátém talíři podáváme.