Velikonoční vajíčkový salát se žampiony
Suroviny
- 150 g Ředkvička
- 150 g Žampiony čerstvé
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 150 ml Jogurt bílý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 6 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 40 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 450.5 mg
- Draslík 371.5 mg
- Vláknina 3903.1 mg
- Vitamín A 3903.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce našleháme jogurt se smetanou a olejem. Vmícháme hořčici, cukr a podle chuti sůl a pepř. Zálivku necháme vychladit.
-
2
Do servírovací mísy vsypeme na proužky nakrájený salát, na dílky nakrájené rajče, plátky žampionů a na kolečka nakrájené ředkvičky. Vše zlehka promícháme.
-
3
Každou porci salátu ozdobíme osminkami natvrdo uvařených vajec a přelijeme zálivkou.