Kedlubnová polévka s ovesnými vločkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kedlubna
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ovesné vločky
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 96 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 67.3 mg
  • Draslík 163.2 mg
  • Vláknina 3233.1 mg
  • Vitamín A 3233.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na másle orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme hladkou mouku, okořeníme pepřem. špetkou muškátu, zalijeme vodou a osolíme.

  • 2

    Do základu přidáme oloupané, jemně nastrouhané kedlubny a vsypeme ovesné vločky. Vše chvíli povaříme a nakonec do polévky zavaříme rozkvedlané vejce.

Komentáře k receptu