Krupicové smaženky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kedlubna
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 150 g Pšeničná krupice
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 77.8 mg
  • Draslík 77.4 mg
  • Vláknina 4691.2 mg
  • Vitamín A 4691.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 474.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko vlijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku másla a za stálého míchání přisypáváme krupici. Uvaříme kaši a necháme ji vychladnout.

  • 2

    Na zbylém másle podusíme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu. Přidáme ji do kaše spolu s vejcem a dobře promícháme.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.

  • 4

    Smaženky podáváme teplé.

Komentáře k receptu