Dušená kořeněná čočka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Čočka jedlá
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 680.8 mg
  • Vláknina 39584.2 mg
  • Vitamín A 39584.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku necháme namáčet přes noc a poté napolo uvaříme. Polovinu másla rozpálíme, osmahneme na něm kmín. Přidáme čočku a všechno ostatní koření, mírně podlijeme a dusíme.

  • 2

    Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném zbytku másla a vmícháme do měkké čočky. Ochutíme solí a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu