Dušený kořeněný pastinák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 9 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 130.3 mg
- Vláknina 12386.8 mg
- Vitamín A 12386.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pastinák očistíme, nakrájíme na kolečka. Cibuli pokrájíme a na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme pastinák, koření, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme do měkka.
-
2
Hotovou zeleninu dozdobíme na kroužky pokrájenými paprikami a podáváme jako přílohu.