Hrách s rajčaty
Suroviny
- 400 g Hrách
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 8 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 297.9 mg
- Vláknina 3231.4 mg
- Vitamín A 3231.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem namočený hrách uvaříme ve 2l vody doměkka.
-
2
V kastrole na 1 lžíci oleje osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme vroucí vodou spařená, oloupaná, na dílky nakrájená rajčata a česnek utřený se solí. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku a petržel spolu se strouhankou. Vše chvíli podusíme.
-
3
Potom vmícháme scezený hrách, přilijeme zbylý olej, opepříme a osolíme. Pokrm jen prohřejeme.
-
4
Na talířích ozdobíme každou porci polovinou natvrdo uvařeného vejce.