Brambory fritované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 25 g
- Sodík 535 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 105.8 mg
- Draslík 619.1 mg
- Vláknina 7289 mg
- Vitamín A 7289 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 713.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme v pánvi máslo, osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mouku a smažíme minutu za stálého míchání. Odstavíme ze sporáku, smícháme s mlékem, rozetřeným česnekem a petrželkou. Vrátíme na sporák, přivedeme k varu a udržujeme omáčku teplou.
-
2
V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory, nakrájené na kostky. Vaříme přibližně 10 minut, necháme okapat a promícháme s nastrouhaným Parmezánem.
-
3
Do misky nasypeme mouku, vmícháme mléko a vejce. Bramborové kostky namočíme do těstíčka, aby se obalily.
-
4
V hlubší pánvi či hrnci rozehřejeme olej, přidáme brambory a smažíme do zlatova cca 4 minuty.
-
5
Brambory vyjmeme z hrnce,a necháme okapat. Překlopíme do servírovací mísy a podáváme s česnekovou omáčkou.