Vepřový špíz se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 25 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 44.4 mg
- Draslík 331.8 mg
- Vláknina 2420 mg
- Vitamín A 2420 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na tenčí plátečky, cibuli na osminky, papriku bez jádřinců na silnější plátky, rajčata na kostky a klobásu na kolečka. Vše střídavě napichujeme na jehly, grilovací koření s hořčicí rozmícháme v trošce oleje a vzniklou směsí špízy potíráme i během grilování.
-
2
Špízy nejlépe ogrilujeme na zahradním grilu, v zimě je můžeme osmažit na pánvi. Podáváme s chlebem.