Vepřový špíz se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 60 g Klobása Dunajská
  • 200 g Chléb konzumní
  • 120 g Rajčata
  • 250 g Vepřová plec
  • 5 g Koření grilovací
  • 80 g Paprika zelená
  • 20 g Hořčice
  • 20 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 44.4 mg
  • Draslík 331.8 mg
  • Vláknina 2420 mg
  • Vitamín A 2420 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na tenčí plátečky, cibuli na osminky, papriku bez jádřinců na silnější plátky, rajčata na kostky a klobásu na kolečka. Vše střídavě napichujeme na jehly, grilovací koření s hořčicí rozmícháme v trošce oleje a vzniklou směsí špízy potíráme i během grilování.

  • 2

    Špízy nejlépe ogrilujeme na zahradním grilu, v zimě je můžeme osmažit na pánvi. Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu