Fazole s vejci a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 200 g Pórek
  • 300 g Fazole bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 265.7 mg
  • Draslík 239.2 mg
  • Vláknina 1923.8 mg
  • Vitamín A 1923.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme.

  • 2

    Plátky anglické slaniny stočíme do ruliček, upevníme párátky a na pánvi ze všech stran opečeme. Do výpeku přidáme trochu oleje, očištěný, na kolečka nakrájený pórek, sůl a pepř. Vše chvíli podusíme.

  • 3

    Potom vmícháme uvařené fazole a dusíme doměkka.

  • 4

    Pokrm upravíme na talíře a obložíme na kolečka nakrájenými vařenými vejci, ruličkami slaniny a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu