Fazole se slaninou a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 15 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 108 mg
- Vláknina 934.5 mg
- Vitamín A 934.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme.
-
2
V kastrole na rozehřátém oleji rozškvaříme slaninu nakrájenou na hranolky. Okořeníme kmínem, přidáme prolisovaný česnek, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a chvíli podusíme.
-
3
Potom přidáme uvařené fazole, osolíme a vaříme ještě 10 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.