Vepřové kotlety na slanině

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 150 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 900 g Vepřové kotlety
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1443 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 120.5 mg
  • Draslík 978.3 mg
  • Vláknina 4405 mg
  • Vitamín A 4405 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety naklepeme, po obvodu trochu nařízneme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na hranolky, česnek utřeme se solí.

  • 2

    Kotlety potřeme česnekovou pastou, vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme z obou stran dorůžova. Kotlety vyndáme, na olej nasypeme slaninu, orestujeme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme aspoň 20 minut. Kotlety vrátíme do šťávy, prohřejeme a odstavíme.

  • 3

    Kotlety rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou se slaninou.

Komentáře k receptu