Závitky z telecího masa s protlakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 19 g
- Sodík 864 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 122.5 mg
- Draslík 622.6 mg
- Vláknina 4695 mg
- Vitamín A 4695 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí plátky naklepeme, nasolíme a potřeme česnekem. Naplníme nakrájenou šunkou a smotáme, spíchneme jehlami nebo párátky. Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Na tento základ vložíme závitky, podlijeme vodou a pozvolna zakryté dusíme, podléváme po troškách vždy, když je šťáva skoro vyvařená. Když je maso měkké, přidáme protlak, zředíme, dochutíme solí a chvilku povaříme.