Závitky z telecího masa s protlakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šunka dušená
  • 8 g Sůl
  • 500 g Telecí kýta
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 7 dl Voda pitná
  • 1 dl Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 864 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 622.6 mg
  • Vláknina 4695 mg
  • Vitamín A 4695 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí plátky naklepeme, nasolíme a potřeme česnekem. Naplníme nakrájenou šunkou a smotáme, spíchneme jehlami nebo párátky. Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Na tento základ vložíme závitky, podlijeme vodou a pozvolna zakryté dusíme, podléváme po troškách vždy, když je šťáva skoro vyvařená. Když je maso měkké, přidáme protlak, zředíme, dochutíme solí a chvilku povaříme.

Komentáře k receptu