Vaječná omáčka na pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 7 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 199 mg
- Draslík 58.4 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme vejce, cukru a maizenu. Zahřejeme 600 ml mléka těsně pod bod k varu, následně přimícháme vejce. Za stálého míchání opatrně zahříváme do zhoustnutí. Přecedíme do studeného omáčníku, aby se dále směs nevařila, podáváme teplou nebo studenou.