Vaječná omáčka na pudink

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cukr krupice
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 199 mg
  • Draslík 58.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme vejce, cukru a maizenu. Zahřejeme 600 ml mléka těsně pod bod k varu, následně přimícháme vejce. Za stálého míchání opatrně zahříváme do zhoustnutí. Přecedíme do studeného omáčníku, aby se dále směs nevařila, podáváme teplou nebo studenou.

Komentáře k receptu