Tatarák z hovězího s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 12 plátek Chléb toastový pšeničný světlý
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 2466 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 422.7 mg
  • Draslík 551.6 mg
  • Vláknina 5085.3 mg
  • Vitamín A 5085.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pravou hovězí svíčkovou jemně umeleme, nasekáme nebo naškrábeme a dáme odpočinout do chladničky alespoň na čtvrt hodiny.

  • 2

    V mezičase rozšleháme v míse olivový olej, hořčici, kečup, worcester, vinný ocet a olivový olej. Tuto směs smícháme s cibulí nakrájenou nadrobno, kapary a okurkami a potom přidáme vychlazené maso. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Upravíme jako bochánky na čtyři talířky a navrchu je ozdobíme vaječným žloutkem. K tomuto pokrmu je nejvhodnější opečený toustový chléb.

Komentáře k receptu