Tatarák z hovězího s kapary
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 12 plátek Chléb toastový pšeničný světlý
- 3 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 9 g
- Sodík 2466 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 422.7 mg
- Draslík 551.6 mg
- Vláknina 5085.3 mg
- Vitamín A 5085.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pravou hovězí svíčkovou jemně umeleme, nasekáme nebo naškrábeme a dáme odpočinout do chladničky alespoň na čtvrt hodiny.
-
2
V mezičase rozšleháme v míse olivový olej, hořčici, kečup, worcester, vinný ocet a olivový olej. Tuto směs smícháme s cibulí nakrájenou nadrobno, kapary a okurkami a potom přidáme vychlazené maso. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Upravíme jako bochánky na čtyři talířky a navrchu je ozdobíme vaječným žloutkem. K tomuto pokrmu je nejvhodnější opečený toustový chléb.