Husí rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1227 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 430 mg
- Draslík 362.5 mg
- Vláknina 8562.5 mg
- Vitamín A 8562.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra a mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, houby na plátečky, sýr nastrouháme.
-
2
V hlubší pánvi roztavíme husí sádlo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme játra, osmahneme, přisypeme houby, mrkev a podusíme. Přimícháme dušenou rýži, nakládaný scezený hrášek, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a krátce podusíme, dokud se tekutina nevsákne.
-
3
Naběračkou vytvoříme kopečky rizota, upravíme je na talíře, posypeme strouhaným sýrem a teplé podáváme.