Kuřecí prsa s lečem v alobalu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 200 g Lečo sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 720 mg
  • Vláknina 994.8 mg
  • Vitamín A 994.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa mírně osolíme, opepříme a na pánvi s rozehřátým olejem pod pokličkou opékáme po obou stranách asi 15 minut.

  • 2

    Potom maso vyjmeme, část oleje slijeme a na pánev přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Osmahneme, vmícháme rajčatový protlak, lečo a česnek utřený se solí. Vše krátce podusíme.

  • 3

    Na pláty alobalu položíme vždy plátek opečeného masa, na něj směs s lečem a dobře zabalíme.

  • 4

    Pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme v alobalu, který nahoře pootevřeme.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou opečené nebo vařené brambory.

Komentáře k receptu