Kuřecí prsa s lečem v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 9 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 720 mg
- Vláknina 994.8 mg
- Vitamín A 994.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kuřecí prsa mírně osolíme, opepříme a na pánvi s rozehřátým olejem pod pokličkou opékáme po obou stranách asi 15 minut.
-
2
Potom maso vyjmeme, část oleje slijeme a na pánev přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Osmahneme, vmícháme rajčatový protlak, lečo a česnek utřený se solí. Vše krátce podusíme.
-
3
Na pláty alobalu položíme vždy plátek opečeného masa, na něj směs s lečem a dobře zabalíme.
-
4
Pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme v alobalu, který nahoře pootevřeme.
-
5
Vhodnou přílohou jsou opečené nebo vařené brambory.