Kuřecí křidýlka lepkavá
Suroviny
- 1200 g Kuřecí křídla
- 425 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Fenyklová semínka
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Sirup cukerný
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 34 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 360.1 mg
- Vláknina 1462.9 mg
- Vitamín A 1462.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozehřejeme ve woku, vložíme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek, 10 minut smažíme.
-
2
Přidáme rajčatový protlak, fenykl, hořčici, vinný ocet, cukr, skořici, vločky chilli, sirup, oregano a tymián. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu. Necháme 15 minut vařit.
-
3
Kuřecí křidýlka dáme do větší nádoby a zalijeme omáčkou. Necháme 3 hodiny marinovat, občas křídla v marinádě otočíme.
-
4
Poté křidýlka přendáme na pečicí plech a v předehřáté troubě pečeme 10 minut při teplotě 220 stupňů. Poté snížíme teplotu na 190 stupňů a pečeme dalších 10 minut. Kuře stále podléváme šťávou.