Kuřecí paprikáš na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 600 g Rýže dušená
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1200 g Kuře
  • 60 g Paprika mletá sladká
  • 80 g Paprika červená
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 300 ml Smetana zakysaná 11%
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1276 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 709.9 mg
  • Vláknina 11295 mg
  • Vitamín A 11295 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře bez drobů naporcujeme na 6 dílů, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřinců na nudličky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej a kousky kuřete na něm osmažíme ze všech stran. Kuře vyndáme, na olej v hrnci nasypeme cibuli, česnek a usmažíme dozlatova, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přiložíme kousky kuřete, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme nudličky papriky, zakryjeme pokličkou a dusíme nejméně 1/2 hodiny. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu, krátce povaříme a odstavíme.

  • 3

    Paprikáš rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.

Komentáře k receptu