Enchilady zeleninové
Suroviny
- 75 g Špenát listový čerstvý
- 75 g Sýr Čedar
- 25 g Hrášek mražený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 4 ks Tortilla
- 8 ks Kukuřice
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Vývar zeleninový
- 3 dl Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 913 kcal
- Sacharidy 167 g
- Tuky 19 g
- Sodík 815 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 145 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 1174.3 mg
- Vláknina 38870.2 mg
- Vitamín A 38870.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.9 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát blanšírujeme v horké vodě 2 minuty, poté ho necháme okapat, vytlačíme ze špenátu vodu a nakrájíme ho.
-
2
Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme kukuřičné plátky, nakrájenou papriku, hrášek, mrkev, česnek, pórek, chilli a 4 minuty smažíme. Vmícháme špenát, osolíme a opepříme.
-
3
Do hrnce dáme rajčatový protlak, nasekanou šalotku, česnek, zeleninový vývar, moučkový cukr a chilli koření a vše přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
-
4
Čtvrtinu náplně naneseme do středu každé tortilly. Poté je srolujeme a položíme švem dolů do ohnivzdorné misky, aby byly jedna vedle druhé.
-
5
Přes tortilly přelijeme omáčku a posypeme sýrem. V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 180°C.
-
6
Ihned podáváme.