Těstoviny s rajčaty a slaninou
Suroviny
- 900 g Rajčata
- 450 g Těstoviny Orecchiette
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 6 plátek Slanina vepřová
- 1.75 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 25 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 587.4 mg
- Vláknina 15860 mg
- Vitamín A 15860 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V 1 litru horké vody blanšírujeme rajčata, poté je osušíme, sloupneme slupku, odstraníme semínka a pokrájíme dužinu. Slaninu nakrájíme na kostičky.
-
2
Rozpustíme v pánvi máslo, přidáme slaninu a smažíme. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek a smažíme 7 minut. Přidáme rajčata, oregano, sůl, pepř a vaříme dalších 10 minut.
-
3
Lehce osolenou zbylou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny, olej a vaříme 12 minut. Poté těstoviny scedíme, necháme okapat a přemístíme na talíře.
-
4
Přes těstoviny přelijeme rajčatovou omáčku a slaninu, promícháme a podáváme se sýrem.