Těstoviny s rajčaty a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Rajčata
  • 450 g Těstoviny Orecchiette
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 plátek Slanina vepřová
  • 1.75 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 587.4 mg
  • Vláknina 15860 mg
  • Vitamín A 15860 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V 1 litru horké vody blanšírujeme rajčata, poté je osušíme, sloupneme slupku, odstraníme semínka a pokrájíme dužinu. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Rozpustíme v pánvi máslo, přidáme slaninu a smažíme. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek a smažíme 7 minut. Přidáme rajčata, oregano, sůl, pepř a vaříme dalších 10 minut.

  • 3

    Lehce osolenou zbylou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny, olej a vaříme 12 minut. Poté těstoviny scedíme, necháme okapat a přemístíme na talíře.

  • 4

    Přes těstoviny přelijeme rajčatovou omáčku a slaninu, promícháme a podáváme se sýrem.

Komentáře k receptu