Bramborový guláš se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 28 g
- Sodík 798 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 10.4 mg
- Draslík 944.6 mg
- Vláknina 12914 mg
- Vitamín A 12914 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, špekáčky na kostičky.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme brambory, orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, ochutíme kostkou masoxu, kmínem a povaříme. Ve smetaně rozmícháme mouku, přilijeme k bramborám, přidáme pokrájené špekáčky a dovaříme.
-
3
Bramborový guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.