Těstoviny barevné s kuřecím masem
Suroviny
- 125 g Hroznové víno
- 175 g Kuřecí maso vařené
- 150 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Pesto
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 1 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 201 g
- Sodík 482 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 164.9 mg
- Vláknina 6495 mg
- Vitamín A 6495 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme v misce vinný ocet, olivový olej, sůl, pepř a máme francouzskou zálivku.
-
2
Ve velkém množství vroucí osolené vody uvaříme 10 minut těstoviny, které propláchneme a necháme okapat. Přendáme je do mísy a vmícháme do nich lžíci francouzské zálivky, dáme stranou vychladnout.
-
3
Smícháme v misce omáčku pesto, majonézu, kysanou smetanu, sůl a pepř.
-
4
Na proužky nakrájíme kuřecí maso, celer nakrájíme na plátky a hroznové víno překrojíme na půlky a odstraníme pecky. Pár kuliček si schováme na ozdobu. Na tenké proužky nakrájíme mrkev.
-
5
Kuřecí maso, celer, mrkev, hroznové víno a směs v majonéze přidáme do těstovin a promícháme.
-
6
Těstovinovou směs dáme na dva talíře, ozdobíme kuličkami vína a podáváme.