Rybí salát sladkokyselý
Suroviny
- 225 g Treska aljašská
- 225 g Pstruh
- 115 g Ananas
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citronová tráva
- 1 ks Chilli paprička
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 6 ks Řeřicha
- 2 ks Kafirové listy
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 3 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 6 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 53.6 mg
- Draslík 1553.9 mg
- Vláknina 4091.9 mg
- Vitamín A 4091.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 107.4 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme rybí maso a dáme do pánve, přelijeme vodou. Stonek citronové trávy zlomíme v půlce a s limetkovými listy přidáme k rybímu masu. Vidličkou propíchneme chilli papričku a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a dusíme 8 minut, poté necháme vychladnout.
-
2
Rybí maso necháme okapat, odstraníme kůži a maso dáme do mísy. Vmícháme pokrájené jarní cibulky, papriku a ananas nakrájený na kostky.
-
3
Listy řeřichy omyjeme a rozdělíme na 4 talíře a lžící na ně přidáme rybí směs.
-
4
Smícháme slunečnicový olej, vinný ocet, mleté chilli, med, sůl a pepř a touto zálivkou přelijeme salát. Podáváme ozdobený pažitkou.