Kedlubny plněné uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 38 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 66.2 mg
- Draslík 518.8 mg
- Vláknina 11567.5 mg
- Vitamín A 11567.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kedlubny omyjeme, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, hrnec přiklopíme a na mírném ohni podusíme asi 7 minut. Kedlubny vyjmeme a necháme trochu vychladnout.
-
2
Uzené maso nakrájíme na malé kousíčky, vložíme do mísy, opepříme, přidáme vejce, strouhanku, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a nadrobno nakrájenou cibuli. Promícháme, kedlubnám uřízneme vršky, vnitřky trochu vydlabeme, a masovou směsí naplníme. Vyskládáme do pekáčku, přidáme 1 lžíci sádla, podlijeme vývarem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 20-25 minut.
-
3
Ještě teplé kedlubny podáváme s bílým chlebem.