Celerové řízky s mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1338 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 134.2 mg
- Draslík 731.8 mg
- Vláknina 8665 mg
- Vitamín A 8665 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celerovou bulvu očistíme, nakrájíme na silnější plátky, vložíme do slané vroucí vody a povaříme 3 minuty. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Mleté maso osolíme, opepříme a celerové plátky masem obalíme. Nyní rozkvedláme vejce s trochou mléka, řízky obalíme v mouce, namočíme ve vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
-
3
Podáváme s bramborovou kaší nebo salátem.