Celerové řízky s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Celer bulvový
  • 600 g Maso mleté - mix
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Strouhanka
  • 400 g Bramborová kaše
  • 20 ml Mléko polotučné
  • 4.08 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1338 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 134.2 mg
  • Draslík 731.8 mg
  • Vláknina 8665 mg
  • Vitamín A 8665 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celerovou bulvu očistíme, nakrájíme na silnější plátky, vložíme do slané vroucí vody a povaříme 3 minuty. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Mleté maso osolíme, opepříme a celerové plátky masem obalíme. Nyní rozkvedláme vejce s trochou mléka, řízky obalíme v mouce, namočíme ve vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší nebo salátem.

Komentáře k receptu