Salát zelný s ořechy a mrkví
Suroviny
- 60 g Ořechy Kešu
- 0.5 kávová lžička Mák mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Cibule
- 2 ks Celer řapíkatý
- 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.35 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 94 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 401.3 mg
- Vláknina 11227.8 mg
- Vitamín A 11227.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nastrouhanou mrkev smícháme v míse na salát s pokrájenou cibulí, nasekaným celerem a zelím. Přidáme nasekanou petrželku, sůl a pepř.
-
2
Rozpálíme v pánvi sezamový olej, přidáme mák a zakryjeme pokličkou. Smažíme, dokud semínka máku nezačnou pukat. Sundáme z ohně a necháme vychladnout.
-
3
Na plech vysypeme ořechy kešu, dáme pod středně zahřátý gril a pražíme do hněda. Necháme vychladnout.
-
4
Do oleje s mákem přidáme ocet a zálivkou přelijeme směs zeleniny. Přidáme vychladlé oříšky kešu a promícháme.
-
5
Ihned podáváme.