Salát fenyklový s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 5 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 629.2 mg
- Vláknina 8463.1 mg
- Vitamín A 8463.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vnější listy fenyklu odkrojíme, hlízu nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky s vodou a přidáme citronovou šťávu.
-
2
Nastrouháme kůru z pomerančů, zbytky kůry odkrojíme a pomeranč rozdělíme na dílky. Děláme to nad miskou, abychom zachytili šťávu.
-
3
Okurku nakrájíme na kolečka a poté na čtvrtky.
-
4
Smícháme na servírovací míse fenykl, dílky pomeranče, pomerančovou kůru a šťávu. Okurku a mátu přidáme ke směsi fenyklu a pomeranče.
-
5
Přelijeme salát olivovým olejem a promícháme.
-
6
Oloupeme uvařená vejce natvrdo, nakrájíme na čtvrtiny a ozdobíme jimi salát.
-
7
Ihned podáváme.