Salát bramborový s klobásou
Suroviny
- 450 g Brambory
- 125 g Rajčata sušená sterilovaná
- 175 g Klobása Chipolatas
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Salát Rosso
- 1 ks Cibule červená
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 16 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1084.8 mg
- Vláknina 12209.5 mg
- Vitamín A 12209.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s vroucí vodou uvaříme brambory 20 minut, poté necháme okapat a vychladnout.
-
2
Listy salátu obložíme servírovací mísu. Vlažné brambory nakrájíme na plátky a klademe ve vrstvách na listy salátu s plátky zelené papriky, červené cibule, italské klobásy, čerstvou bazalkou a sušenými rajčaty.
-
3
Rozšleháme v misce ocet, olivový olej, rajčatový protlak, sůl a pepř.
-
4
Přelijeme zálivkou salát a ihned podáváme.