Rybí taštičky
Suroviny
- 500 g Listové těsto
- 50 g Máslo čerstvé
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 kg Filé z aljašské tresky
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 821 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 54 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 409.2 mg
- Draslík 108.9 mg
- Vláknina 3918.3 mg
- Vitamín A 3918.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okořeněné rybí filé osmahneme na pánvi.
-
2
Opražíme zvlášť na másle mouku, přidáme vodu, bobkový list a nasekanou petrželovou nať.
-
3
Necháme projít varem a dáme vychladnout.
-
4
Poté přilijeme citronovou šťávu.
-
5
Rozmačkáme vidličkou filé a smícháme s pokrájenými vejci a omáčkou z mouky.
-
6
Rozválíme listové těsto a rozkrájíme na čtverečky 5x5cm.
-
7
Na každý dáme lžičku rybí směsi, složíme je - přiložíme jednu na druhou a dáme na vymazaný plech a rozšlehaným vejcem potřeme.
-
8
Dáme na 30 minut péct.