Zapečené bolognese
Suroviny
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 250 g Těstoviny vařené (průměr)
- 250 g Maso mleté - mix
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Podravka
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 40 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 96.9 mg
- Draslík 115.3 mg
- Vláknina 1578.9 mg
- Vitamín A 1578.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli zpěníme na oleji a přidáme maso. Okořeníme, osolíme a opepříme. Za občasného míchání maso opečeme.
-
2
Když je maso upečené, přidáme česnek, majoránku a osmahneme. Poté zalijeme rajčaty s kečupem a lžící hladké mouky.
-
3
Necháme omáčku vychladit a přilijeme smetanu.
-
4
Přisypeme vařené těstoviny a dáme směs do formy a zasypeme sýrem.
-
5
Pečeme 25 minut.