Mrkev dušená s pórkem a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Mrkev kořen
  • 500 g Pórek
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 297 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 761.3 mg
  • Vláknina 18575 mg
  • Vitamín A 18575 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, pórek a brambory oloupeme, nakrájíme na stejné kousky a vsypeme do kastrolu. Osolíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka asi 25 minut. Pokličku odstraníme a zbylou vodu necháme vydusit.

  • 2

    Potom přidáme máslo, nasekanou pažitku, rozmíchanou zakysanou smetanu a vše zlehka promícháme. Po rozpuštění másla můžeme podávat.

Komentáře k receptu