Zapečený květák s krůtími nudličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 800 g Květák
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 385.3 mg
  • Draslík 1089.2 mg
  • Vláknina 8102.8 mg
  • Vitamín A 8102.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 806.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a podusíme na másle doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a rozebereme na růžičky.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě do ní vrstvíme krůtí nudličky a květák. Vše zalijeme těstíčkem umíchaným z mléka, vajec, soli a hladké mouky.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový nebo ovocný salát.

Komentáře k receptu