Papriky s rozmarýnem
Suroviny
- 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Paprika žlutá
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová kůra
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 12 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 212.9 mg
- Vláknina 3534.1 mg
- Vitamín A 3534.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 116.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme citronovou šťávu a kůru, olivový olej, rozmarýn, ocet, sůl, pepř.
-
2
Na plát grilu položíme rozpůlené červené papriky, které jsme zbavili semínek. Potřeme olivovým olejem a grilujeme 4 minuty. Podléváme citronovou směsí. Poté odstavíme z ohně, zakryjeme alobalem, necháme 5 minut pařit.
-
3
Na plát grilu nasypeme piniová semínka, necháme opékat 3 minuty.
-
4
Oloupeme papriky, nakrájíme na proužky a dáme do servírovací mísy. Posypeme piniovými semínky, pokapeme zbylou citronovou směsí.
-
5
Ihned podáváme.