Bramborové lívance s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1014 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 81.9 mg
- Draslík 766.1 mg
- Vláknina 10065 mg
- Vitamín A 10065 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno. Do mísy vložíme brambory, cibuli, přidáme vejce, sůl, pepř, přisypeme trochu mouky a vymícháme těsto. Těsto by mělo být řidší.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo, naběračkou na něj nalijeme těsto, rozlijeme ho po celé ploše pánve a smažíme z obou stran dorůžova. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme celé těsto.
-
3
Lívance rozdělíme na talíře, pomažeme kysanou smetanou a podáváme.