Bramborové lívance s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 0.8 g Sádlo škvařené
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 250 ml Smetana zakysaná 14%
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1014 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 81.9 mg
  • Draslík 766.1 mg
  • Vláknina 10065 mg
  • Vitamín A 10065 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno. Do mísy vložíme brambory, cibuli, přidáme vejce, sůl, pepř, přisypeme trochu mouky a vymícháme těsto. Těsto by mělo být řidší.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo, naběračkou na něj nalijeme těsto, rozlijeme ho po celé ploše pánve a smažíme z obou stran dorůžova. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme celé těsto.

  • 3

    Lívance rozdělíme na talíře, pomažeme kysanou smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu