Salát provensálský s těstovinami
Suroviny
- 115 g Cuketa
- 100 g Salát hlávkový
- 25 g Olivy černé
- 25 g Rajčata sušená sterilovaná
- 400 g Artyčoky sterilované
- 225 g Těstoviny Penne
- 115 g Rajčata Cherry
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 5 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 550.6 mg
- Vláknina 20325 mg
- Vitamín A 20325 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dle návodu na balíčku uvaříme těstoviny. Poté je necháme okapat a vrátíme do hrnce. Vmícháme do nich sůl, pepř, olivový olej a sušená rajčata. Necháme vychladnout.
-
2
Vmícháme do těstovin rozpůlené artyčoky, rajčátka a nakrájenou cuketu na plátky a olivy nadrobno. Salátové listy rozprostřeme do servírovací mísy.
-
3
Smícháme v misce rajčatový protlak, bílý jogurt, pomerančovou šťávu a bazalku a tuto zálivku vmícháme do těstovin a zeleniny.
-
4
Směs přemístíme na salátové listy a podáváme.