Vepřová krkovička v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 956 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 71 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 340.1 mg
- Draslík 133.8 mg
- Vláknina 8510 mg
- Vitamín A 8510 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěnou a omytou krkovičku osolíme, vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem a zprudka ze všech stran osmažíme. Vyndáme z pekáčku a dáme zatím stranou. Olej v pekáčku ponecháme.
-
2
Do mísy nasypeme mouku, přidáme 2 žloutky, máslo, citronovou šťávu, vodu a osolíme. Vypracujeme hladké těsto, do kterého krkovičku zabalíme. Položíme do pekáčku s tukem, povrch potřeme žloutkem a dáme zapéct. Pečeme zprudka v silně rozehřáté troubě asi půl hodiny.
-
3
Maso naporcujeme a podáváme s tmavým chlebem. Podle chuti můžeme doplnit hořčicí.