Vepřová krkovička v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hořčice
  • 250 g Chléb celozrnný žitný
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 700 g Vepřová krkovička
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 30 ml Voda pitná
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 956 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 340.1 mg
  • Draslík 133.8 mg
  • Vláknina 8510 mg
  • Vitamín A 8510 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěnou a omytou krkovičku osolíme, vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem a zprudka ze všech stran osmažíme. Vyndáme z pekáčku a dáme zatím stranou. Olej v pekáčku ponecháme.

  • 2

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme 2 žloutky, máslo, citronovou šťávu, vodu a osolíme. Vypracujeme hladké těsto, do kterého krkovičku zabalíme. Položíme do pekáčku s tukem, povrch potřeme žloutkem a dáme zapéct. Pečeme zprudka v silně rozehřáté troubě asi půl hodiny.

  • 3

    Maso naporcujeme a podáváme s tmavým chlebem. Podle chuti můžeme doplnit hořčicí.

Komentáře k receptu