Kuřecí perkelt flambovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 37 g
- Sodík 926 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 595.4 mg
- Vláknina 6030 mg
- Vitamín A 6030 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře bez drobů naporcujeme na 6 dílů, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřiců na širší nudličky, čerstvé houby na plátky.
-
2
Do pekáčku nalijeme trochu oleje, dobře rozpálíme, přidáme kousky kuřete, osolíme a zprudka osmahneme. přidáme cibuli, papriku, houby, posypeme mletou paprikou, přidáme trochu pálivé papriky, podlijeme vývarem a dáme do trouby péct. Pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Pár minut před koncem pečení přidáme rajčatový protlak a dopečeme.
-
3
Perkelt vyndáme, polijeme slivovicí a zapálíme. Jakmile oheň vyhoří, porce rozdělíme na talíře a podáváme s dušenou rýží.