Kuřecí perkelt flambovaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 600 g Rýže dušená
  • 10 g Sůl
  • 80 g Houby čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 120 g Paprika zelená
  • 5 g Paprika mletá pálivá
  • 70 g Protlak rajčatový
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Slivovice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 926 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 595.4 mg
  • Vláknina 6030 mg
  • Vitamín A 6030 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře bez drobů naporcujeme na 6 dílů, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřiců na širší nudličky, čerstvé houby na plátky.

  • 2

    Do pekáčku nalijeme trochu oleje, dobře rozpálíme, přidáme kousky kuřete, osolíme a zprudka osmahneme. přidáme cibuli, papriku, houby, posypeme mletou paprikou, přidáme trochu pálivé papriky, podlijeme vývarem a dáme do trouby péct. Pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Pár minut před koncem pečení přidáme rajčatový protlak a dopečeme.

  • 3

    Perkelt vyndáme, polijeme slivovicí a zapálíme. Jakmile oheň vyhoří, porce rozdělíme na talíře a podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu