Bochánky z pórků a batátů
Suroviny
- 60 g Mouka pšeničná celozrnná
- 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 900 g Brambory sladké (Batáty)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 4 kávová lžička Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 2 ks Pórek
- 1 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Zázvorové víno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 4 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 1039 mg
- Vláknina 18220 mg
- Vitamín A 18220 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.5 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme batáty - brambory a nakrájíme na kostky. Dáme vařit na 15 minut, necháme okapat a rozmačkáme je. Necháme vychladnout.
-
2
Rozetřený česnek, pokrájený pórek a zázvor osmahneme ve 2 lžících oleje. Vmícháme bramborovou směs, sůl, pepř, kukuřici a jogurt. Vytvarujeme ze směsi 8 bochánků a obalíme je v mouce. Dáme zchladit na 30 minut. Poté je dáme na předehřátý rošt grilu a potřeme je olejem. 5 minut grilujeme, poté je otočíme, potřeme olejem a grilujeme dalších 5 minut.
-
3
Do pánve dáme cukr, ocet, chilli papričku a povaříme 5 minut. Přidáme víno, smícháme vývar a solamyl a přidáváme do omáčky, až zhoustne.
-
4
Poté omáčku ihned podáváme s grilovanými bochánky.