Bochánky z pórků a batátů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 900 g Brambory sladké (Batáty)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 4 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Zázvorové víno
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 1039 mg
  • Vláknina 18220 mg
  • Vitamín A 18220 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.5 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme batáty - brambory a nakrájíme na kostky. Dáme vařit na 15 minut, necháme okapat a rozmačkáme je. Necháme vychladnout.

  • 2

    Rozetřený česnek, pokrájený pórek a zázvor osmahneme ve 2 lžících oleje. Vmícháme bramborovou směs, sůl, pepř, kukuřici a jogurt. Vytvarujeme ze směsi 8 bochánků a obalíme je v mouce. Dáme zchladit na 30 minut. Poté je dáme na předehřátý rošt grilu a potřeme je olejem. 5 minut grilujeme, poté je otočíme, potřeme olejem a grilujeme dalších 5 minut.

  • 3

    Do pánve dáme cukr, ocet, chilli papričku a povaříme 5 minut. Přidáme víno, smícháme vývar a solamyl a přidáváme do omáčky, až zhoustne.

  • 4

    Poté omáčku ihned podáváme s grilovanými bochánky.

Komentáře k receptu