Pizza s kozím sýrem a zeleninou
Suroviny
- 90 g Sýr kozí
- 500 g Těsto na pizzu
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Lilek
- 0.5 ks Paprika červená
- 0.5 ks Paprika žlutá
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 4 polévková lžíce Omáčka rajčatová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 15 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 17.8 mg
- Draslík 585.9 mg
- Vláknina 15212.5 mg
- Vitamín A 15212.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přepůlené cukety, rozčtvrcené lilky, nakrájené papriky na proužky a stroužky česneku dáme na plech. Smícháme vinný ocet, olivový olej, sůl, pepř a tymián a přelijeme směsí zeleninu.
-
2
V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme zeleninu 20 minut s jedním otočením. Poté necháme 5 minut odpočinout.
-
3
Sloupneme slupky z paprik a stroužků česneku. Nakrájíme česnek na plátky.
-
4
Vyválíme těsto na pizzu do placky o průměru 25 cm. Placku dáme na vymazaný plech a okraj trochu ohneme. Necháme zakryté kynout v teple 10 minut, poté potřeme rajčatovou omáčkou až k okraji.
-
5
Pečenou zeleninu dáme na pizzu, posypeme sýrem a zakápneme olejem a šťávou z plechu.
-
6
Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při teplotě 200 stupňů.
-
7
Podáváme horké.