Rýžové plněné omelety
Suroviny
- 50 g Mouka rýžová
- 200 g Rýže dlouhozrnná
- 0.5 kávová lžička Cibule
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
- 4 ks Brambory
- 3 ks Chilli paprička
- 3 ks Chilli paprička sušená
- 4 ks Kari listy
- 6 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 2 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 787.8 mg
- Vláknina 17386.6 mg
- Vitamín A 17386.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připavíme si omelety - namočíme rýži a mouku na 3 hodiny do vody. Rozmělníme rýži a mouku dohladka, dáme do mísy a smícháme. Přidáme vodu a sůl a mícháme, až se zformuje těsto.
-
2
Lžíci oleje rozpálíme v teflonové pánvi, a naběračkou nalijeme do pánve těsto, které rozprostřeme po celém dně. Pod pokličkou smažíme 2 minuty, poté pokličku sundáme a omeletu obrátíme. Kolem okraje nalijeme trochu oleje a smažíme další 2 minuty. Takto usmažíme všechno těsto.
-
3
Brambory nakrájené na kostky uvaříme v hrnci s vroucí vodou, přidáme chilli papričky, sůl, kurkumu a vaříme, až brambory změknou. Necháme okapat a rozmačkáme.
-
4
Rozehřejeme ve woku olej a smažíme hořčičná a cibulová semínka, listy kari a chilli papričku cca 1 minutu. Směsí přelijeme bramborovou kaši, pokapeme citronovou šťávou a promícháme.
-
5
Bramborovou směs nanášíme na polovinu každé omelety a druhou polovinou přeložíme.
-
6
Podáváme horké.