Rybí polévka s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 33 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 81.7 mg
- Draslík 882.7 mg
- Vláknina 5700.7 mg
- Vitamín A 5700.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé ryby vykucháme, očistíme, za hlavou propíchneme a nachytáme krev do misky. Odřízneme hlavy a ploutve. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
-
2
Do hrnce nalijeme krev z ryb, přilijeme olej, rozehřejeme, přidáme cibuli, houby, orestujeme, přisypeme zeleninu, zasypeme mletou paprikou, chvíli podusíme a nakonec přiložíme osolené rybky. Zalijeme vodou opepříme a vaříme doměkka. Polévku příliš nemícháme, aby se ryby nerozpadly.
-
3
Odstavenou polévku posypeme posekanou petrželkou a podáváme.