Jogurtová omáčka s bylinkami a hořčicí
Suroviny
- 100 g Okurky nakládané
- 120 g Kapary
- 200 g Majonéza
- 150 g Jogurt bílý
- 2 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Estragon
- 1 polévková lžíce Kerblík
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 14 g
- Sodík 623 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 122.9 mg
- Vláknina 1564.3 mg
- Vitamín A 1564.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny bylinky omyjeme a najemno nasekáme, okurky také nasekáme.
-
2
V míse smícháme sardelovou pastu, majonézu, hořčici, jogurt, okurky, bylinky a kapary, nakonec osolíme, opepříme a ochutíme cukrem.
-
3
Před servírováním vložíme do chladničky.