Květákový salát s taveným sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 9 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 3.1 mg
- Draslík 448.5 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 194.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a po okapání a vychladnutí květák jemně nasekáme.
-
2
Smetanové sýry rozmixujeme s olejem, mlékem a solí. Během mixování přiléváme jen tolik mléka, aby vznikla krémová zálivka.
-
3
Nasekaný květák promícháme se zálivkou a necháme v chladničce chvíli proležet.
-
4
Salát můžeme podávat s čerstvým pečivem.