Ořechovo-jogurtový chléb
Suroviny
- 125 g Mouka pšeničná celozrnná
- 375 g Mouka pšeničná hladká
- 90 g Semínka slunečnicová loupaná
- 90 g Směs ořechů
- 200 ml Jogurt bílý
- 300 ml Mléko polotučné
- 50 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 24 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 11.7 mg
- Draslík 317.7 mg
- Vláknina 4635.6 mg
- Vitamín A 4635.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké míse smícháme mouku, víno a prášek do pečiva. Zamícháme a přidáme ještě na drobno nasekané ořechy a slunečnicová semínka. Opět zamícháme. Nyní přidáme med, jogurt, mléko a olej. Vše smícháme a pořádně promícháme v měkké těsto.
-
2
To následně přendáme do olejem vymazané formy na chléb a posypeme slunečnicovými semínky. Pak už jen dáme do trouby a pečeme zhruba jednu hodinu.